Vonný františek tradiční český 5ks

Vonné kužílky, františci-Vonný františek tradiční český 5ks
Vánoční vonný františek je tradičním symbolem českých vánoc a s tím spjaté domácí pohody. Známá vůně kadidla navozuje tu pravou vánoční atmosféru, plnou lásky, klidu, míru a harmonie. Vánoční františky neodmyslitelně patří do každé vánoční domácnosti.
obvykle skladem
21 Kč
17 Kč bez DPH

Popis

Příjemná vůně kadidla, která se po zapálení františka line prostorem, již neodmyslitelně patří do každé domácnosti pro navození té pravé vánoční atmosféry a je jedním z neodmyslitelných symbolů tradičních českých vánoc.

Původní české vonné františky se vyráběly z páleného dřevěného uhlí. Dnes se k jejich výrobě používá namleté kadidlo smíchané s drceným lipovým dřevem. Tradice vykuřování vonných františků pochází z Krušnohoří a je stará více, jak 300 let. Samotné kořeny sahají až do dob Keltů, kdy se obydlí na nový rok vykuřovala od všeho zlého.

Vykuřování vánočních františků:

  • má uklidiňující účinky a harmonizační účinky na duši, mysl i tělo
  • odstraňuje nervové napětí, stres a negativitu
  • pomáhá revitalizovat přetížený organismus
  • navození teplé, slavnostní atmosféry, plné lásky, klidu, míru, domácí pohody a štěstí
  • uvolňuje dýchání při bronchitidách a zmírňuje bolesti hlavy
  • má výrazné očistné a ochranné účinky

Země původu: Česká republika - Krkonoše

Náš tip: I když je františek především symbolem vánočním, vykuřovat ho můžete v průběhu celého roku - kdykoliv, když se potřebujete zastavit, zklidnit a uvolnit mysl, nebo očistit své prostory od ulpělých negativních energií.

nahoru